Pietari-seuran tulevia tapahtumia.

Jäsenmaksuasiaa ja vuosikokous.

Arvoisa Pietari-seuran jäsen!

Seuran toiminta on viimeksi kuluneen vuoden aikana ollut tunnetuista syistä lamassa, mutta uusi aika alkaa jo häämöttää.

Pahoittelemme tätä meistä riippumatonta katkosta ja sen johdosta päätettiin 11.6.2021 pidetyssä hallituksen kokouksessa olla keräämättä seuran jäsenmaksuja kuluneelta vuodelta. Jo maksetut maksut siirrämme suoraan vuoden 2022 jäsenmaksuksi tai ne palautetaan pyynnöstä ilmoittamalla tilinumero osoitteeseen heikki.kajanto@pp.inet.fi tai puhelin 050-3863342.

Syksystä lähtien toiminta kuitenkin alkaa uudella innolla.

20.9. pidettävän vuosikokouksen jälkeen pitää seuran puheenjohtaja vuosikokousesitelmän ajankohtaisesta aiheesta eli Uudenkaupungin rauhasta (1721), joka muutti pysyvästi Euroopan voimatasapainoa ja vakinaisti myös Pietarin kaupungin kansainvälisen aseman uuden keisarikunnan pääkaupunkina.

Rauhansopimuksessa syntynyt ”uusi” Venäjän keisarikunta eurooppalaisine kulttuureineen, poliittisine intresseineen ja ongelmineen on monessa suhteessa luotu juuri tuolla sopimuksella, jonka poikkeuksellisen kiinnostavat syntyvaiheet, määräykset ja toimeenpano ansaitsevat tulla taas mieleen palautetuiksi. Pietarissahan tämä historia tulee kulkijaa vastaan yhä uudelleen.

Seuran ohjelmaan on tavalliseen tapaan suunniteltu kuukausittain pidettäviä esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia, jotka nyt on tarkoitus pitää Suomi-Venäjä-seuran uusissa, upeissa tiloissa osoitteessa Kanavaranta 7 F (”Albatross”). Ensi keväänä tehtävä Pietarin matka ottanee ohjelmaansa ainakin Kirovin tehtaan teollisuusmuseon.

Tervetuloa taas mukaan kokoontumaan Pietarin ainutlaatuisen kulttuuritarjonnan ympärille niin täällä kuin itse paikan päällä! Seura on vahvasti hengissä ja nousee taas karaistuneena horroksestaan!

Kesäisin terveisin Timo Vihavainen/seuran hallitus.