Kohtalona Moskova, Mirjami Niinimäki

9.11.2021

Selostus 15.11. pidetystä tilaisuudesta löytyy osiosta Tähtihetkiä/Toimintaa vuosien varrelta/2021.

Pietari-seuran marraskuun tilaisuudessa esitelmöi kielten lehtori Mirjami Niinimäki. Hänen aiheensa kiertyy isoisänsä ympärille, jossa kantavana teemana on ”Kohtalona Moskova”.  Niinimäen Reuna Oy kustantamon julkaiseman saman nimisen kirjan esittelyssä isoisän tarina on kiteytetty seuraavasti:

”Hänen elämänsä kulki Viipurista Ruotsin ja Norjan kautta Moskovaan. Sitä leimasi tasapainoilu teatterin ja politiikan välissä: Viaporin kapina, Kirsikkapuisto-näytelmän ensimmäinen suomenkielinen esitys, kuukaudet Krestyn vankilassa, lokakuun vallankumous Pietarissa, murhavyyhti, Alexandra Kollontain avustaminen, vakoilu, siirtyminen teatterinjohtajaksi Neuvostoliittoon”.

Tilaisuus pidettiin Suomi-Venäjä seuran Katajanokan tiloissa Kanavaranta 7 F maanantaina 15.11. klo 18.00 alkaen.

Seuraava Pietari-seuran tilaisuus on 13.12. pidettävä pikkujoulu, josta tiedottelemme hieman myöhemmin erikseen.

Terveisin Pietari-seuran hallitus